ET SKÆRSOMMERNATS DRØN [Premiere 13. juli 2024]

ET SKÆRSOMMERNATS DRØN [Premiere 13. juli 2024]

ET SKÆRSOMMERNATS DRØN
Teatret Slotsgården, Premiere 13. juli 2024
Tourné: Kunsten

OM FORESTILLINGEN
Amor sigter godt men rammer skidt! Demetrius elsker Hermia. Helena elsker Demetrius. Hermia og Lysander elsker hinanden og for at undslippe byens lov og fader Egeus, der vil gifte Hermia bort til Demetrius, flygter de ud i den fortryllede skov, forfulgt af skinsyge Demetrius og desperate Helena. 
Men også i skoven er der kærlighedskvaler: Alfernes Kong Oberon og Dronning Titanias ægteskab er brudt sammen, og deres skænderi har bragt Moder Natur i ubalance. 

Ingen går ram forbi, når denne kosmiske kærlighedsknude skal løses! Heller ikke en gruppe håndværksmænd fra Håndværkernes Skuespillerlaug, der i skovens dybe stille ro øver et lystspil, de vil opføre til Kong Theseus og Dronning Hippocampus’ bryllupsdag. De involveres, ligesom de elskende par, når Alfekongen Oberon -hjulpet af sin magister i magi den sadistiske alf Puk- iværksætter en udspekuleret plan for at få hjerterne i vatter. En plan, der ikke går som planlagt…

Der er dømt episk forvekslingskomedie, når Teatret Slotsgården for første gang går i kødet på Shakespeare. Drømmen er blevet til et Drøn, gendigtet på blankvers — en uforskammet hyldest til William og en energisk besyngelse af kærligheds kraft — og vores magiske sprog.

HOLDET
Skuespillere:
Anne Laybourn
Evrim Benli
Laura Kjær Jensen
Lukas Lykke
Thomas Diepeveen
Carla Thurøe
Emil Hyldeborg
Amalie Bergholdt

Dramatiseret af Sarauw/Hedegaard efter En skærsommernats drøm af William Shakespear
Iscenesættelse: Johan Sarauw
Skræddere: Carla Birkving & Ida Marie Olsen
Teknik: Jon Lehmann
Bygger: Casper Rimmen
Projektleder: Emilie Hasling
Teaterleder: Jacob Moth-Poulsen