AUF DER GREIFSWALDER STRAßE

AUF DER GREIFSWALDER STRAßE

AUF DER GREIFSWALDER STRAβE
Den Danske Scenekunstskole, København, maj 2016

Dit første indtryk vil sikkert være gråt.

Nogen vil beskrive Greifswalder Straβe som utrolig lang og meget bred. Andre vil sige, at den er hård, tom og slidt. Voldsomt stor, nærmest hensynsløs i sin udstrækning.

Men hvis du opholder dig i gaden i mere end syv minutter – måske et par timer eller et døgn – og studerer den, vil du lægge mærke til detaljerne.

Du vil se mindestenene mellem fliserne, som vidner om jøderne, der boede her, før de blev deporteret og myrdet under anden verdenskrig og du vil se den bombastiske mindestatue, som de tyske kommunister senere rejste til ære for deres gamle partileder, der også blev myrdet i samme krig.

Nu er der gået over et halvt århundrede siden krigen sluttede og efterlod byen sønderbombet og gaden dækket af murbrokker. Livet går videre og fortiden synes længere og længere borte. Alligevel fortæller erfaringen, mindestenene i fliserne og statuen ved parken os, at historien altid sætter sine spor. Det er bare ikke altid til at se hvilke spor, der fører til hvad i dag.

Auf der Greifswalder Straβe er en forestilling om netop denne gade og et møde med nogle af alle de mennesker, der bor og kommer i gaden som den kunne se ud nu.

KUNSTNERISK HOLD
Instruktion: Johan Sarauw
Manuskript: Roland Schimmelpfennig
Oversættelse: Das Beckværk
Scenografi & kostume: Eva Lendorph
Lyddesign: Rune Abel
Lysdesign: Elroy Villumsen
Produktionsledelse & scenemester: Rumle Dons
Forestillingsledelse & rekvisitter: Louise Voigt
Skuespil: Ferdinand Falsen Hiis, Ingrid-Marie Thorlacius Troelsen, Julie Jeziorski Jensen, Lukas Racky, Rebecca Rønde Killerich, Vivi Sørensen, Jens Kepny Kristensen og Joen Højerslev.
Fotografi: Anna Andrea Malzer

Spillested

Den Danske Scenekunstskole København, Per Knutzons Vej 5, 1437 København K

Spilletider

Fredag den 20. maj kl. 20:00
Lørdag den 21. maj kl. 15:00
Søndag den 22. maj kl. 17:00
Tirsdag den 24. maj kl. 18:00
Onsdag den 25. maj kl. 20:00
Torsdag den 26. maj kl. 18:00
Fredag den 27. maj kl. 20:00
Lørdag den 28. maj kl. 15:00