TARTUFFE

TARTUFFE

Tartuffe Teatret Slotsgården og på Kunsten i Aalborg.

OM FORESTILLINGEN
Tartuffe er en fattig, from laps, der har gjort sig gode venner med den godhjertede Monsieur Orgon, der nu har ladet Tartuffe flyttet ind hos sig og sin familie.

Men resten af familien er langt fra så begejstret for Tartuffe. Orgons børn Marianne og Damis synes at Tartuffe er en hyklerisk og dobbeltmoralsk klovn, der udnytter andres godhed. Det hele bliver sat yderligere på spidsen, da Orgon får idéen at Marianne skal giftes med Tartuffe i stedet for Valère som hun er forelsket i.

Orgons nye kone Elmire er på de unges side og hun prøver at manipulere Tartuffe til at opgive brylluppet ved at udnytte at Tartuffe er vild med hende. Tjenestepigen Dorine ser også helst at Tartuffe ryger ud på sin frelste røv og fromme albuer, mens Elmires bror Cléante forsøger at mægle næstekærlighedens budskab i den splittede familie for at finde en gylden middelvej.

Og Tartuffe!?! Ja, han er vant til at skifte til den maske, der sætter ham selv i det mest gunstige lys.

Frit efter Molière
Medvirkende: Morten Klode, Jacob Moth-Poulsen, Sophie Zinckernagel, Kristian Rossen, Amanda Bøgestrøm, Kasper Dalsgaard, Anton Sager og Freja Klint.
Iscenesættelse: Johan Sarauw
Bearbejdelse: Johan Sarauw, Katinka Hurvig-Møller & holdet.
Assistent: Katinka Hurvig Møller
Scenografi: Johan Sarauw og Jacob Moth-Poulsen
Kostumer: Olivia Hetman
Komponist: Mathæus Bech
Produktion: Josefine Højberg Bitsch
Kunstnerisk Leder: Jacob Moth-Poulsen
Forestillingsbilleder: Emilia Therese
Plakat: Daniel Buchwald

TRAILER – TARTUFFE