GEORGE DANDIN

GEORGE DANDIN

GEORGE DANDIN
Teatret Slotsgården i Odense & på Kunsten i Aalborg, juli 2020

OM FORESTILLINGEN

George Dandin er en af Molières sjoveste farcer, der belyser menneskets absurde trang til at få tingene på sin egen måde. En stærk kommentar til, hvor umuligt det kan være, at ændre den verden og virkelighed vi befinder os i. Hvad skal der til for at åbne vores forblændende vanestyrede øjne?

George Dandin er lige blevet lykkeligt gift med Angelique, men inden længe får han en mistanke om at hun mødes hemmeligt med en anden bag hans ryg. I forsøget på at opklare mysteriet og få sandheden frem, forvilder George Dandin sig ind i en labyrint af glat fornægtelse, udspekuleret diplomati og fordrejede sandheder. Og med George Dandins alt for stærke retfærdighedssans og til tider usunde temperament er det en dårlig kombination.

En fællesnævner for Molières komedier er hans underliggende kritik af samfundet, fremført på en komisk og underholdende måde.

Med Teatret Slotsgårdens opsætning af GEORGE DANDIN kan du forvente at få en anderledes og skæv oplevelse i teatret. Teatret Slotsgårdens fortolkninger spilles i en direkte, generøs og vild historiefortælling – med en legende spillestil – tæt på publikum. Ensemblet går fordomsfrit i kødet på de klassiske tekster og giver dem en moderne krop i et underholdende format.

Forfatter: Molière
Bearbejdelsen: Johan Sarauw, Jacob Moth-Poulsen & holdet
Iscenesættelse & Scenografi: Jacob Moth-Poulsen & Johan Sarauw
Medvirkende: Kasper Dalsgaard, Freja Klint, Thomas Nielsen, Jonas Kriegbaum, Rebecca Rønde Kiilerich, Morten Klode & Amanda Bøgestrøm
Kostumer: Olivia Hetman
Produktionsleder: Josefine Højberg Bitsch
Produktionsassistent: Iben Ramvad
Scenemester: Tobias Fabian Langkilde
Scenetekniker: Julie Vogsntoft Kristensen
Programfoto: Emilia Therese
Plakat: Daniel Buchwald
Teaterleder: Jacob Moth-Poulsen

GEORGE%20DANDIN%20A2%20GUL_edited.jpg

Bag om fotos af Daniel Buchwald