TARTUFFE [kommende 2019]

TARTUFFE [kommende 2019]

Tartuffe Teatret Slotsgården og på Kunsten i Aalborg.

☀️ FANTASTISK! ☀️

GLÆD DIG! – Til sommer kan du opleve en af Molières største komedier TARTUFFE i Slotsgården.
Det er 8’ende år i træk vi -med et stærkt hold skuespillere- serverer skævt, fandenivoldsk og underholdende sommerteater i gården v. Odense Slot. Vi glæder os til at give TARUFFE et moderne spark i røven! I kan glæde jer. Det bliver sjovt og overraskende og til nye og gamle besøgende i SLOTSGÅRDEN, det bliver noget i med garanti ikke vil misse!

PREMIERE 20. Juli.
Forestillinger til 17. August.

Vi er igen i år stolte af, at det nordjyske teaterpublikum også får mulighed for at opleve sommerens forestilling, når vi fra den 29. juli – 2. August spiller på KUNSTENs flotte amfiscene.

OM FORESTILLINGEN
En fællesnævner for Molières større komedier er hans underlæggende kritik af samfundet, fremført på en komisk og underholdende måde. Det var oftest borgerskabet og bønnerne der stod for skud og den dominerende og profitinsisterende lægekunst; magten passede han normalt på at kritisere. Men ikke med Tartuffe. Her hugger Molière til, og skaber en fortælling om hykleren, den skindhellige, der med ordet som våben, gør sig selv til en udbasunerende populist, der manipulerer sig til indflydelse og vilde privilegier.
Stykket fik en hård medfart; selvom Solkongen, Louis den 14., fandt stykket morsomt og underholdende, var det samtidigt dybt provokerende og Solkongen forbød efter premieren offentlig opførelse af Tartuffe de følgende tre år. Solkongen var simpelthen bange for at provokere det magtfulde præsteskab, som Molière med Tartuffe så bevidst udstillede!

Med Teatret Slotsgårdens opsætning af Tartuffe kan du forvente at få en anderledes og skæv oplevelse i teatret. Teatrets fortolkninger spilles i en direkte og generøs historiefortælling – med en legende spillestil – tæt på publikum. Ensemblet går fordumsfrit i kødet på de klassiske tekster og giver dem en moderne krop i et underholdende format.
Til sommer kan du opleve en af Molières største komedier. Glæd dig!​

SPRED ORDET!
Inviter dine venner, kæreste, familie, arbejdsplads, skole eller skakklub med i teatret. Det bliver hamrende sjovt! Vi glæder os sådan til at se jer!

 

Dramatiker: Molière
Iscenesættelse: Johan Sarauw
Scenografi: Johan Sarauw og Jacob Moth-Poulsen
Kostumer: Olivia Hetman
Medvirkende: Morten Klode, Jacob Moth-Poulsen, Sophie Zinckernagel, Kristian Rossen, Amanda Bøgestrøm, Kasper Dalsgaard, Anton Sager og Freja Klint.
Produktion: Josefine Højberg Bitsch
Kunstnerisk Leder: Jacob Moth-Poulsen